18 juli 2009

Pressens svineri orsakar pandemi

Media ska skriva om allt som är relevant och aktuellt, en av dessa saker är om den nya influensan, frågan är bara vad som är värst, själva influensan eller paniken som skapas genom att ständigt rapportera om hur 22-åringens tillstånd är, hur vaccinen kan ta slut och skapa konflikter mellan regeringar eller att det är troligt att hälften av sveriges befolkning kan drabbas.

Självklart ska det rapporteras, men risken finns att det slår tillbaka och orsakar mer skada än nytta. Det är ju bevisat hur aftonbladets skrämselrubriker påverkar människor...

Lyssnar på: Spotify - reklam


Efter inlägget skrevs hittade jag åtminstånde en som håller med mig, "Hälsolarm passar modern mediedramaturgi"

5 kommentarer:

  1. ...men du Einstein, tänk på att folk som läser Aftonbladet och Expressen är mindre intelligenta. Folk som inte medvetet och kritiskt själva granskar sitt mediaintag, och mer almänt den information som de konsumerar kommer att lida. Det är, har varit och kommer alltid att vara jobbigt att vara dum.

    SvaraRadera
  2. Faktum är till och med att jag enbart gick in på aftonbladet för att leta efter en skandalartikel...
    Men de två andra artiklarna kommer dock från både SVD & DN, inte så jättemycket bättre, men lite.

    Folk tänker inte kritiskt när de läser tidningar eller dyl, det är bara inse. Så media har en större makt än vad de borde ha egentligen.

    SvaraRadera
  3. Hur skall det gå för mig om jag blir sjuk och behöver ligga i respirator för att kunna andas
    när jättemånga behöver samma hjälp och det bara finns ett mycket litet antal resperiatorer på varje sjukhus.

    SvaraRadera
  4. @Mats: Det är inte jobbigt att vara dum, det är jobbigt att behöva dras med dumma människor ;-) Dumma människor är oftast gladare människor, iaf ner till en viss nivå.

    SvaraRadera
  5. You usually only trust the news until you yourself become the news. After that most people learn that the news is no better than science fiction...

    SvaraRadera